Bemutatkozás

Szakmai tapasztalat

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján végeztem, ahol a szemészeti betegségek széles spektrumát volt lehetőségem megismerni és kezelni.

Elsajátítottam a komplikált szürkehályog műtétek kezelését és továbbszakosodtam az üvegtest és a retina betegségeinek ellátására, speciális kezelésére. Megalapozott tudással, magabiztosan alkalmazom a legújabb gyógyszeres kezeléseket és legmodernebb lézeres műtéti beavatkozásokat (üvegtesti homályok porlasztása, ideghártya mikropulzus lézerkezelése) is.

A gyógyítás során a hazai szakmai irányelveket és nemzetközi protokollokat követem, az új kezelési módszerekről szakmai fórumokon számolok be. Kihívásnak tekintem a ritka betegségek diagnózisát és kezelését, ilyen esetekben az irodalomban való jártasság mellett a panaszok alapos felvételét tartom kulcsfontosságúnak.

A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján eltöltött 12 év alatt a betegellátás mellett klinikai kutatásokban, magyar és külföldi orvostanhallgatók oktatásában, valamint a rezidensek általános szemészeti és műtéti tanításában vettem részt. Szakmai kongresszusok és továbbképzések rendszeres résztvevője, előadója vagyok. Elismert hazai és nemzetközi folyóiratokban rendszeresen publikálok és közleményeket bírálok el.

Kutatási területem a retina betegségei, kiemelten a pachychoroidea és a chorioretinopathia centralis serosa betegség (CSCR).

Műtéti kezelések

A szemészeti műtétek széles skáláját végzem, az alábbiakban kiemelt tapasztalattal rendelkezem.

Nemzetközi képzések

European School for Advanced Studies in Ophthalmology: “Cataract and intraocular refractive surgery”, Instituto de Microcirurgia Ocular (IMO), Barcelona, 2014.
Alcon Innovation Day, Instituto de Microcirurgia Ocular (IMO), Barcelona, 2014.
Retinal Diseases Preceptorship, University Eye Hospital, Bonn, 2014.
Glaucoma Course, Lions Clubs International Educational Center of Ophthalmology, Prague, 2012.

Elismerések

Magyar Szemorvostársaság: Március 15.-ei Pályázat Díj, 2015
European Society of Retina Specialist: Euretina Winter Meeting Poszter Díj, 2018
Semmelweis Egyetem: Publikációs Díj, 2020

Tagságok

Magyar Orvosi Kamara
Magyar Szemorvostársaság
Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság
European Society of Cataract and Refractive Surgeons
European Society of Retina Specialists

Publikációk

Üvegtesti homályok lézerkezelése